Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

Min duktige kille!

Av phoenix - 26 mars 2010 23:24

Idag har vi gjort debut:) Hade sedan länge varit anmälda till debuttävling i lydnadsklass 3 med Phoenix i Åsele idag men har tvekat huruvida jag skulle åka eller inte. Phoenix kan momenten hyfsat för det mesta, riktigt bra ibland och inte alls ibland. Men förutsättningarna kan inte passa honom bättre än på den tävlingen som hålls i ishall på spånunderlag. Inget bajs, inomhus och inte blött. Bestämde mig när jag slutade jobba för att jag skulle åka.


Hem snabbt, in med hundarna i bilen och iväg och tanka. Nollställde som vanligt mätaren på bilen när jag hade tankat och styrde sedan mot Åsele. När jag passerat Björna kollar jag på klockan i bilen och den visar 17.00 VA? Bara en timme kvar till samling tänker jag i panik. Gasar järnet för att hinna, det är ju ca 10 mil på dålig skogsväg kvar. Inser dock sen att jag måste ha flyttat klockan en timme när jag nollställde så vi kan lugna ned tempot. Det var bara 16.00 klockan var:)


När vi kommer fram går jag en rastningsrunda med båda pojkarna innan samling och lottning. Var bara vi som startade trean idag. Var överhuvudtaget lite anmälda. 6 ekipage i ettan, 2 i tvåan och 2 i elit. Skönt för då går det ju fortare. Ruskigt nervös vill jag lova. Insåg när jag kom upp att jag har glömt träna vittring på slutet.


Phoenix startade mycket bra med 10 poäng på sittande i grupp. Han satt väöldigt lugnt, med bra fokus på mig. Inga tendenser till att vilja lägga sig ned som jag var rädd för eller att vilja kliva upp. Platsliggningen gick lika bra. 10 poäng och efter vad folk sa så låg han helt coolt. Skönt med en bra start!


Jag inledde fria följet med att kliva på Phoenix svans i första höger om halten så han hoppade iväg en bra bit. Sen gick han jättefint på resten och var riktigt bra med på stegförflyttningarna som kan vara lite kluriga för oss ibland. Bra bealt fick vi, 9 poäng.


Sättandet har strulat lite på slutet och han har lagt sig men inte idag, full pott 10 poäng:) Sen var det dags för en av de stora problemmomenten för vår del nämligen inkallning med ställande och läggande. Det brukar variera, endera full fart men lååååånga stopp eller bra stopp men seeeegt tempo. Idag gjorde han det riktigt bra. Fick 9 poäng även här.


Rutan brukar funka bra så här var jag inte så nervös. På många andra moment skakade benen på mig:) Satte Phoenix och inser att han inte tittar åt rätt håll. Dum som jag är kommenderar jag iväg honom istället för att rikta upp honom. Han drar iväg åt höger bort mot sargdörren som står öppen. Alldeles bredvid dörren står det röda konor på en bänk. Kan ha vart dom han sett. Han stannar upp, jag får kontakt med honom och visar med armen och kommenderar rutan. Trodde inte att det skulle funka men han får syn på den och går in fint, lägger honom utan problem  och andas ut. Tävlingsledaren säger "föraren framåt" och då reser sig Phoenix och tar två steg fram innan han stannar och blir stående. Jga blir så paff så jag kommer mig inte för att säga ligg innan han börjar gå. Hade jag gjort det och han stannat inom rutan hade vi fått poäng sa domaren efteråt men nu blir det tyvärr en nolla och vi tappar hela 40 poäng. Lite surt för han gör rresten av momentet fint och detta är inte nåt som brukar strula...


Hopp apport där näst på tur. På träning går det super men jag vet ju hur han kan vara på tävling med nya apporter så nu är jag nervös igen. Men Phoenix sticker iväg i bra tempo, plockar direkt och vänder fint tillbaka över hindret, 10 poäng!


Metallapporten är äcklig tycker min kille. Ut fint, nosar lite på apporten men tar upp den sen och kommer försiktigt in med den. 7 poäng med kommentaren - något tveksam, tempo hem.


Vittringen går han ut och nosar av två pinnar och den tredje han kommer till plockar han direkt och kommer in med. Nervöst innan han lämnat av pinnen och det står nummer nio på den:) LIte tugg på tillbakavägen och han får en 9:a.


Slutligen fjärren som han inte kan än. Blir som vanligt förflyttning och nåt dk men han får en 7:a, lite snällt kan jag tycka. Kommentaren - flyttar fram, många kommandon.


Summan blir 250 poäng och ett andra pris. Jättenöjd med Phoenix´s prestation idag. Han gick verkligen bra. Synd på rutan bara och jobbigt att hamna så nära första priset. Fattades ju bara 5 poäng. Men det här var debuten och som han gjorde den! Kan inte vara annat än nöjd:)

 
 
Monika Amby

Monika Amby

27 mars 2010 01:11

IMPONERANDE!!! bra jobbat :D:D:D:D

http://www.freewebs.com/monikaochelaisa

 
Anneli med Jackpot

Anneli med Jackpot

27 mars 2010 01:33

Grattis! Vilken debut! Inte illa. Vilken domare var det?

http://teamme.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Evelina

27 mars 2010 06:04

GRATTIS!

 
Monica

Monica

27 mars 2010 06:26

GRATTIS Det var ju ett superbra resultar,nästa gång lär ni säkerligen ta 1:a priset.
Kram

http://tolla.zoomin.se

 
Maria och Ace

Maria och Ace

27 mars 2010 07:37

Fy fasiken vad ni är duktiga :-) Nästa gång tar ni uppflyttningen, retligt med rutan som han kan. kraaaaam från skåne

http://www.utzi.se

 
Ingen bild

Lena

27 mars 2010 08:06

Grattis till debuten i 3:an Kanonfina poäng. Bra jobbat. :-)

 
Susanne & Kenzo

Susanne & Kenzo

27 mars 2010 09:16

Hallåj!
Vilken debut! Stort grattis till er båda :)

http://www.ravestahund.se

 
Monica Tolla o Busan

Monica Tolla o Busan

27 mars 2010 13:42

Jag räknar kallt med att vi kan komma men lite fix inför det vi måste ju få lite extra ledigt.. Man kör ju inte 70mil på en "pisskvart" precis OM Roger också blir ledig tar vi nog husbilen upp men får jag köra själv vill jag nog ha personbilen där hundburen finns:) Jag ser verkligen fram emot att träffa valpar med ägare och så förståss mamma Tuva, Atla och inte minst Lena. Ska bli såå skoj
Kram

http://www.tolla.zoomin.se

 
Ingrid

Ingrid

27 mars 2010 13:43

ÅÅÅÅÅ vad ni är duktiga!!! Nästa gång gång fixar han rutan i vanlig stil! Grattiskramar från hela Bluenoserssläkten

http://www.bluenosers.se

 
Tina & Theodor

Tina & Theodor

27 mars 2010 16:20

Garttis som tusan va duktiga ni är!!!!

http://goldentheodor.zoomin.se

 
Ingen bild

Elin & Leo

27 mars 2010 19:01

Grattis =D

 
Marie

Marie

28 mars 2010 08:16

Grattis till en fin debut :)
Men så snubblande nära... alltid lite retligt men det går fler tåg som man säger och nästa gång slår ni alla gånger til :)

Valparna är underbara och kanon coola. :) Och nu härjar dem runt riktigt ordentligt. Öppna dörren ut och alla är där. Det handlar om korta stunder men alla är lika överlyckliga över att få komma ut.

http://andrummets.se

 
Jeny

Jeny

28 mars 2010 10:06

Grattis till ett bra debutresultat! :)
Jättekul att följa er framfart i bloggen, det väcker inspiration hos en annan "nybliven" tollarägare ;)

http://jewed.dinstudio.se

 
yessica

yessica

28 mars 2010 12:25

Ett stort GRATTIS till er! Bra jobbat :D
Å Grattis på födelsedagen lite i efterskott också!

http://amos.mittspejs.se

 
Lena, Tuva och Atla

Lena, Tuva och Atla

28 mars 2010 15:19

Grattis Jenny!
Inte illa på första tävlingen. Nästa gång blir det säkert ett första pris.
Hoppas lillkillen Dice mår bra. Nog har han en förebild i storebror alltid.
Kramar från oss i Brunflo!

http://goto.glocalnet.net/tuva

 
Maria och Kipper

Maria och Kipper

28 mars 2010 16:29

Grattis! Ni är så duktiga!

http://hhtp://goodkipper.blogg.se

 
Maria och Bruno

Maria och Bruno

29 mars 2010 11:24

Vet du vad jag blir mest imponerad av när jag läser om er fantastiska debut i klass III! Jo, att du skriver om hur enormt nervös du var - och att både du och din vovve ändå fixade det så otroligt bra. Det är STORT!
Kram Maria och Bruno

http://www.tollarebruno.dinstudio.se

 
Vildandsmamman

Vildandsmamman

31 mars 2010 12:32

STORT GRATTIS till kanonpoäng på första starten i III:an - imponerande :)

http://www.vildandens.com

 
Elennor & Texas

Elennor & Texas

31 mars 2010 16:53

Grattis, vilken debut!
Mvh Elenor & Texas

http://www.goldentexas.zoomin.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards