Direktlänk till inlägg 29 augusti 2011

Valpbesök!

Av phoenix - 29 augusti 2011 21:04

På torsdagkväll satt jag som vanligt med datorn igång och hamnade på facebook. Började efter ett tag att prata med Anna-Li som har Phoenix´s dotter Pixie. Efter en massa surr började vi prata om att det vore skoj att ses. Kom upp till Övik i helgen sa jag och hon tände på idén. Efter koll av tågtider, koll med föräldrar och lite annat så blev det bestämt. Dom skulle komma upp till Sundsvall på fredagkväll och jag skulle åka ned och hämta dom. Blev en snabb städning och rastning av hundarna efter jobbet på fredag coh sen åkte vi.


Vi kom fram alldeles lagom. Tåget rullade in på stationen samtidigt som jag kom. Spännande! Ut hoppade sen Anna-Li och sötaste lilla Pixie. Fick äran att bära lillstumpan till bilen och hon hälsade på farmor med massor av slickar på munnen samt några bett i händerna:) Vi åkte sen norrut och surrade om allt möjligt medan bilen rullade. När vi sedan kom till Övik åkte vi direkt ut till Genesön och Pixie fick komma ut i skogen. Åhh vad skoj hon tyckte det var! Hon fick även hälsa på pojkarna och det var roligt att se att Phoenix var betydligt mer förtjust i henne nu än han var sist. Efter lite lek och bus satte vi in grabbarna i bilen och gick ut ett viltspår som Disse skulle få gå dagen efter.


Sen for vi hem och kvällen ägnades åt bus, lek, träning och mys. Riktigt trevligt hade vi. Grabbarna skötte sig bra, sa ifrån när det behövdes men var annars snälla. Pixie var underbar! Full fart, helt orädd och så social. Jätteroligt att se!


 


Dagen efter åkte vi ut till Genesön igen. Var ned på stranden vid Ottelandet och hundarna hade sååå skoj. Massor av lek, lite bad där Pixie vågade sig på utomhusbad för första gången. Hon var mycket sugen på att leka med pojkarna men det var lite svårt att hänga med för dom sprang ju så fort:)


                                 


Efter det fick Pixie testa ett litet kort viltspår. Hon var jätteintresserad av blodet i starten och spårade bitvis men tror hon var lite för trött i huvudet så vi fick hjälpa henne lite. När hon hittade klöven var dock lyckan total! Oj vilken skatt det var! Hon bar omkring på den med hög svans och såg så stolt ut.


     


Sen fick Disse gå sitt spår och visa Anna-Li hur det ser ut när man går ett Ökl-spår. Han gjorde jättebra ifrån sig så får jag bara till en dag som passar så ska jag anmäla honom till ett prov.


Sen blev det lugnt hemma resten av dagen. Tränade, surrade, hundarna sov och Frida kom på besök för att hälsa på Pixie. Hon gillade vad hon fick se och vem kan låta bli att bli förtjust när man ser en sån liten ulltott?


Söndagen tog vi det lugnt på förmiddagen och var hemma och umgicks. Sen tog vi hundarna till skogen och Pixie sov gott i bilen medan vi gick en runda med pojkarna. Hon fick sen komma ut och leka med dom och hon stövlade på efter dom och var helt orädd för den nya miljön. Fortsatte ned på fotbollsplan där hon fick testa lite vilt. Hade först en stor vinge och den bara älskade hon. Sprang omkring med den och visade vilket fynd hon hade gjort:)


   


Hon fick även testa en and och intresset var stort även för den men den var lite stor. Fick henne aldrig att bära den. Bara nästan...


 

Sen for vi hem och vilade. Så söta hundar som låg tillsammans i soffan och sov:)


         


Sen var det dags att åka söderut. Vi gjorde ett stopp i Härnösand för att visa upp Pixie för Jenny och Henke. Tror hon gjorde succé även där men en som inte var överförtjust var Zelda. Usch sa hon, dig gillar jag Inte! Vi ska ju dela stuga allihop på Specialen nästa år så det var roligt att kunna träffas en snabbis redan nu.


For därefter vidare mot Sundsvall och kom fram i lagom tid tills tåget skulle gå. Lite strul på perrongen då Anna-Li hade biljett med plats i en vagn som man inte fick ha djur i och i djurvagnen var det fullbokat. Som tur var kunde hon byta med en tjej som inte hade nåt djur så allt löste sig. Så roligt att ni kom Anna-Li! Det är en underbar liten tjej du har. Vi ser redan fram emot nästa gång vi träffas!


                        

 
 
Liselott

Liselott

30 augusti 2011 08:33

Vilken sötnos! Kan nog bli både det ena och det andra bra med den lilla tjejen. Kul att få ett sånt besök.

http://Spex.dinstudio.se

 
Maria och Kipper

Maria och Kipper

30 augusti 2011 09:43

Men så fruktansvärt söööt! Och lik sin pappa:)

http://goodkipper.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards