Direktlänk till inlägg 22 oktober 2011

Apportering och caching

Av phoenix - 22 oktober 2011 19:59

Det här har varit en fullspäckad dag. Väckaren ringde vid halv åtta och Disse "ringde" lite tidigare. Han har lite svårt för att matte är ledig och kan sova längre än vanligt. Inte så att han är nödig och behöver gå ut, utan han vill bara att man ska vakna. När jag klivit upp lägger han sig lugnt tillrätta i sängen igen. Men så länge jag ligger kvar så är han orolig och kommer och slår på mig med tassen... Otaliga gånger jag trott att han måste ut. Klivit upp och insett att han inte alls är nödig:(


Vi inledde dagen med en promenad upp mot Skyttis där vi letade lite efter en cache, dock utan framgång. Fick ge upp och gå hem för frukost. Sen stuvade vi in oss i bilen och åkte för att träna apportering med Anna och Lira i Ravesta. Phoenix och Lira fick börja. Inledde med att lägga ut två områden med dummys för linjetag. Det här är ett kanonområde för att träna låååånga linjetag. Flera stora lägdor intill varandra. Synd att man inte kan vara här året om.


Körde sedan några korta markeringar innan vi testade linjetagen. Till första området fick dom jobba i motlut dit och nedförsbacke tillbaka. Jag sträckte Phoenix´s linje allt eftersom. Första två skicken gick fint men på tredje blev det för långt. Då stannar han flera gånger så att jag får trycka på honom. Dummyn kommer in men inte på det sätt jag vill. Därför valde jag att minska avståndet inför sista skicket. Då gick det mycket bättre.


Sen blev det långa markeringar. Vi ställde oss på varsin sida av fältet och kastade varannan markering. Phoenix jobbade kanon! Första två fick han springa i nedförslut ut i ett område med högt gräs. Det löste han fint. Sen bytte vi plats så nog satt han i det höga gräset och fick jobba uppför backen. Den spikade han så där avbröt jag:)


Avslutade med linjetag mot det andra området. Här hade vi kortare avstånd. Svårigheten här var att de måste passera ett brett och djupt dike som var fyllt med tät sly. Gick så där, han går genom och hittar dummyn men han är försiktig genom diket, väljer väg med omsorg och håller inte linjen rak.


Sen var det Disses tur. hade tänkt att börja med en klockanövning med dummys på varje timme men det gick inte alls. Dummysarna syntes knappt i det höga gräset och han gick helt fel. Fick avbryta den övningen. Sen fick han ta de långa markeringarna i motlut. Första gick super. På den andra hamnade han fel men lyssnade fint på mina signaler. Skickade honom sen på ett sök för att ta in den sista dummyn som låg i det ena linjetagsområde. Han sökte och sprang men hittade inte. I dom lägena får vi problem, så också idag. Efter många om och men kom dummyn in till slut. Tog sedan den långa markeringen i motlut och den löste han fint.


Avslutade med att han fick jobba på markeringar i samma område som Phoenix och Lira gjort linjetag, dvs genom slydiket. Gick fint! Så det blev en lyckad avslutning på träningen:)


Därefter for jag och tvättade bilen samt tog en tur till Barnens hus där en present inhandlades. Åkte hem och åt lite lunch. Sen for jag själv ut och letade lite skatter. Gick fint, hittade 3 stycken:) På den ena var jag ordentligt rädd. Fick klättra upp på ett räcke där de var ca 5 meter till marken, jag som är höjdrädd! Men det löste sig:) Mycket nöjd med mig själv då kan jag lova:)


Hämtade hundarna, tog en tur till Bergsjön där dom fick rasta sig och busa samtidigt som matte fixade dagens fjärde cache. På vägen tillbaka mot bilen halkade jag i mörkret längs stigen ned tillbaka till bilen. Föll och skrapade upp vänsterbenet rätt fint... Men det känns lugnt, var 10 ggr värre sist jag ramlade! Resten av kvällen ska vi bara slappa, imorn blir det nya äventyr.

 
 
Ingen bild

malin keno iver

22 oktober 2011 20:56

Kul läsa om er träning! När är det dags för lydnadstävling?

 
Susanne & Kenzo

Susanne & Kenzo

22 oktober 2011 22:24

Hallåj!

Aha, jag gissar att är borta vid "utbölingsten" och tränar. Där finns det låååånga lägdor (och spöken, om man tror på sägner ;))

http://www.tollarkenzo.bloggplatsen.se

 
Liselott

Liselott

23 oktober 2011 19:30

Vilken rolig träning. Var nu rädd och knät också.
Kram

http://spex.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Skapa flashcards