Direktlänk till inlägg 3 februari 2013

Vecka 5

Av phoenix - 3 februari 2013 19:21

Vad snabbt det blir söndag! Tycker att det var rätt nyss jag skrev om vecka 4 :) Men det positiva är att för varje vecka som går så närmar sig våren mer och mer och det gillar jag. Kan nog ge intrycket av att jag avskyr snö, men det gör jag inte. Jag gillar snön mycket, i december men sen får det räcka. Är rätt nyfiken på mig själv, kommer jag att våga mig på att flytta? Jag hoppas det, för jag tror att jag kommer ångra om jag inte testar och man kan ju alltid flytta "hem" igen om det inte känns bra. Jag spanar på jobbfronten, men än så länge har inget intressant dykt upp. Kom gärna med tips om ni ser något spännande :)


Hundarnas träning:

Måste erkänna att vi slarvat en del med träningen i veckan. I måndags körde vi ett litet lydnadspass. Jobbade med apporteringen i Elitklass. Phoenix var taggad som tusan men hade visst glömt att man måste stanna vid konen först. Men vi jobbade med det och efter ett tag så löste han det fint. Tog höger och vänstertecken utan att strula. Måste köpa en till apportbock så jag har tre. Blev även lite rally när vi ändå var ute. Disse  fick jobba med konskick och dirigering från konen och det gjorde han jättebra.


På torsdag blev det lite brukslydnad vilket inte alls gick bra. Vi skulle jobba med framåtsändandet och Phoenix var sååå sugen. Han stack iväg i full fart men ville inte sakta av. Vi försökte fram och tillbaka med resultatet att vi fixade uppgiften sämre och sämre. Endera stack han ut fint men lät bli att bryta av, eller så ville han inte gå iväg eller så gick han ut bra men stannade och kollade på mig om han gjorde rätt. Disse fick jobba med rutan och inkallningen och det gjorde han rätt bra. I övrigt har det mest blivit linjetag på skoterspåren.


Min träning:

Måndag: Cyklade 30 min och sen testade jag om det gick att springa på löpbandet. Det funkade så det blev 1,5 km av jogging.

Tisdag: Ingen träning

Onsdag: Skulle ha kört Sh´Bam men instruktören var fortfarande sjuk så då körde jag på löpbandet istället. Blev 3,5 km den här gången. Gick bra men vaderna protesterade.

Torsdag. Ingen träning

Fredag: Löpning på bandet 2km och sen styrkeprogrammet. Knäet svullnade upp och blev rejält dåligt.

Lördag: Ingen träning

Söndag: 20 + 10 min crosstraining. Kändes inte alls i det dåliga knäet. Styrkeprogrammet.


I övrigt så var ju målet med träningen att gå ned i vikt och komma i form. Jag är en person som vill se resultat snabbt och så även i detta. Men när jag började så beslöt jag mig för att ge det en månad innan jag vägde mig. Imorse testade jag och blev grymt besviken. ½ kg på en månads träning!! Kändes verkligen inte bra. Ska jag kunna motivera mig så behöver jag resultat. Har gått från 0 träning till ca 4 pass/vecka. Jag har helt låtit bli att äta chips vilket jag gjorde allt för ofta innan, jag har dragit ned på läsken med massor, jag har inte köpt några bullar (bortsett från 2 semlor). Jag äter nästan inget godis och ändå händer det inget... Jag måste fixa det här och jag vill inte ge upp nu....


I lördags var vi på en härlig promenad på isen ute vid Ottelandet. Hade kameran men och tog lite bilder. De flesta ligger ute på facebook så jag ska inte lägga upp alla här med. Men några kan jag bjuda på.


     

Idag blev det lite geocaching tillsammans med en arbetskamrat. Roligt att komma ut och leta några burkar, var ett tag sen jag var ute.


I övrigt händer inte så mycket. Vi väntar på Teklas löp som är beräknat till februari men man vet ju inte med tikarna. Dom startar när det är dags och inte när vi tycker att dom borde. Jag funderar på om jag ska gå på en date eller inte, vi får väl se och till helgen blir det rallytävling igen. Håll tummarna!

 
 
Ingen bild

malin keno iver

3 februari 2013 20:27

Date låter spännande, klart du ska gå! Håller oxå på med "operation gå ner i vikt" och visst är det trist när det går så sakta? Men häng i, snart kommer resultat!

 
Ingen bild

carin.w@telia.com

3 februari 2013 20:44

Ge inte upp, du har säkert byggt massor med muskler. muskler väger mer än fett. men nu kommer det nog hända nåt, så ge inte upp...Bra kämpat.

 
Ingen bild

Monica Tolla o Busan

4 februari 2013 20:26

Duktigt:) klart du ska dejta:) Jo tack våga måste man men vet det blir klurig avancerad bana med den dommaren ,men då får vi veta vad vi ska träna mer på:) . Håller tummarna i helgen:-)
Kramiz

 
Liselott

Liselott

10 februari 2013 14:51

Allt handlar om vad man äter, tydligen. Ge dig inte bara. Date? Spännande. Vill höra om den sen.

http://spex.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards